hírlevél
név:
e-mail:
támogatók


galéria
Miss Fit 2011 - Döntő
fitközpont
Tiszta levegő a négy fal közt

Már-már sokkoló adatokat lehet hallani nagyvárosaink levegőjének minőségéről. Egyre több légzőmaszkot viselő embert lehet látni utcáinkon. Mi is az oka ennek a jelenségnek? A válasz egyszerű: egyre több ember jön rá arra, hogy különböző, a légszennyezettség okozta kockázatnak van kitéve, így természetesen megfelelő védelmet keresnek. Ma a levegő annyira szennyezett, hogy egészségünk komoly veszélyben van. De vajon hogyan reagálunk erre? A legtöbb ember nem is veszi komolyan a veszélyt. Sokan úgy gondolják, hogy amivel nem foglalkozunk, az nem is létezik. Ebben sajnos tévednek, ugyanis a légszennyezettség minden egyes embert érint.

„Ha ez valóban így van” – mondhatják – „akkor nem tehetek mást, mint hogy egész nap az irodába legyek bezárva.” A probléma sajnos nem ilyen egyszerű. Tudta Ön, hogy a beltéri levegőben 4-10-szer annyi mérgező anyag van, mint a kültériben? Ráadásul életünk legnagyobb részét, - akár 90%-ot - zárt térben töltjük. A beltéri levegő az allergének, irritánsok, a vegyszerek, és a cigarettafüst miatt szennyezettebb a kültérinél. Ráadásul egyre többet lehet olvasni a „beteg épület szindrómáról”. Hogyan lehet egy épület beteg? A válasz egyszerű. Ahogy fejlődik a technológia, egyre újabb és modernebb épületeket építünk, de egyre olcsóbb alapanyagokat használunk fel, amelyek mérgező anyagokat bocsátanak ki. Az építőanyagok és a szigetelőanyagok, a légkondicionálás, a PVC burkolatok, a műanyag és üveggyapot bútorok, a modern iroda-felszerelések (faxok, fénymásológépek, monitorok, nyomtatók) mind a mérgező anyagok forrásai lakásunkban, irodánkban, vagy a fitneszteremben.

Mit tesz a természet a légszennyezettség ellen? A természet igen hatásos fegyverekkel védekezik: az ózonnal, hidroxil szabadgyökökkel és a negatív ionokkal. Hogyan távolítják el a légszennyező anyagokat a negatív ionok? Tudjuk, hogy a levegőben található porszemcsék pozitív töltésűek. Amikor a negatív ion-koncentráció elég magas, akkor a levegőben keringő pozitív töltésű porszemcsék az ellentétes töltés hatására összekapcsolódnak a negatív töltésű ionokkal. A porszemcsék így nehezebbé válnak és nem tudnak tovább a levegőben szállni. Hétköznapi körülmények között így a földre hullanak, ahonnan már fel tudjuk őket seperni vagy porszívózni.

Ha azonban Ön rendelkezik egy levegőtisztító berendezéssel, a porszemcsék és más szennyezőanyagok közvetlenül a szűrőrendszerbe kerülnek, ahol megsemmisülnek. Ahogy a készülék folyamatosan negatív ionokat bocsát ki, a levegő „pozitív ionokra vadászó részecskéi” egyre többen lesznek. A porszemcséknek és más szennyező anyagoknak nincs esélyük a túlélésre. Otthona levegője friss, tiszta és egészséges lesz. A berendezés a következő öt szűrőből áll:
• elektrosztatikus előszűrő
• közepes szűrő (anti-bakteriális szűrő)
• Hepa szűrő
• ezüst allergia szűrő (anti-allergén szűrő)
• aktívszenes szagtalanító szűrő
A berendezéssel légtereinket folyamatosan meg tudjuk tisztítani, fel tudjuk frissíteni. A berendezés még a dohányfüstöt is semlegesíti, de eltávolítja a levegőből a mikroorganizmusokat, penészgombákat és spórákat, a polleneket, baktériumokat és vírusokat. Rendkívül hatékonyan távolítja el a Legionella baktériumot, amely a légkondicionáló berendezések gyakori lakója. Ez különösen az asztmatikus panaszokkal rendelkező kollégák számára jelent segítséget. A berendezés nem csak szűri, hanem ionizálja is a levegőt, így javítja általános közérzetünket, növeli fizikai teherbírásunkat, és segít agyunknak megelőzni a túlzott szerotonin termelést, így enyhíti a stressz tüneteit.

A friss és tiszta levegőben agyfunkcióink jobban működnek, jobban tudunk koncentrálni, kreatívabbak vagyunk. Azon túl, hogy munkánk hatékonysága ily módon növekszik, még a táppénzes napok számát is csökkenteni kehet, ha az irodai, vagy otthoni légtér nincs tele különféle kórokozókkal, nem fertőzik meg egymást a kollégák, családtagok. De ha csak arra gondolunk, hogy a dohányzó helyiségekben még a dohányosok sem szeretik a füstöt, egy ilyen berendezéssel végre még ők is folyamatosan megtisztuló levegőben tölthetik idejüket.

A berendezést egyszeri beruházással, vagy részletfizetéssel is meg tudja vásárolni. A konkrét részletek iránt kérjük, érdeklődjön a tisztalevego@fitmail.hu címen, vagy a 30/2788772 telefonszámon, ahol kollégáink egyedi ajánlattal tudnak az Önök rendelkezésére állni.További cikkek az archívumban >>
hirdetés
partnereink
aktuális háttérképek beállítás kezdőlapnak írj nekünk! impresszum médiaajánlat