hírlevél
név:
e-mail:
támogatók


galéria
Miss Fit 2011 - Döntő
fitközpont
SPORTVARÁZS: LEGYEN A SPORT A BARÁTOD!


Budapest Főváros Önkormányzatának szervezéséáben az idei évben hatodik alkalommal is megrendezésre kerül az év legrangosabb szabadidősport eseménye, a „Szigeti Sportvarázs”. 2010. június 4-5-6.-án a sportolás barátainak a Margitszigeten a helyük.

• Az idén is ingyenesen látogatható rendezvénysorozat a hagyományainak megfelelően több mint 200 sport, környezetvédelmi, valamint kulturális és életmódprogramot ölel fel.

Bízva a jó időben idén is több tízezer látogatóra számítunk, akik között vendégeink találkozhatnak a legismertebb hazai sportcsillagokkal, olimpiai bajnokokkal, népszerű színészekkel, akik családtagjaikkal együtt maguk is aktívan részt vesznek a programokon. Az esemény házigazdája Kovács Kokó István ökölvívó olimpiai bajnok. Fellépnek a Rippl fivérek, Nick Árpád pedig Guiness világcsúcsra készül, foggal 12 összekapcsolt bringóhintót készül elhúzni. Azok összsúlya az utasokkal együtt 8 tonna. A főváros egyik dísze, a Margitsziget ősi fái ötpróba is zajlik, értékes nyereményekért.

---------------------------------------------------------------------
TOVÁBB SZÍNESEDIK A SPORTVARÁZS
Idén első alkalommal három város, Gödöllő, Komló és Szolnok kap meghívást a Sportvarázsra. Lehetőségük nyílik arra, hogy saját arcuk, sikereik, terveik bemutatása mellett hozzájáruljanak az egészséges életmód és a környezet megóvása gondolatainak népszerűsítéséhez. A szervezők tervei szerint a Sportvarázs a jövő évtől eljut majd az ország regionális központjaiba is, hogy így országosan is minél több embert nyerjen meg a rendszeres testmozgás ügyének.
Hogyan választhatja ki önmaga vagy gyermeke számára a testre szabottan legideálisabb testmozgást, sportot? Tudományos módszerrel, a sportantropometriával megállapítható mekkora lesz a gyerek testmagassága, milyen fizikai adottságokkal rendelkezik majd felnőttként. A Navi-Med Kft ingyenes felmérést végez szombaton és vasárnap, és a mért adatok alapján szakemberek ajánlanak sikerélményt nyújtó sportágat a résztvevőknek.

EURÓPA SPORT NAPJA BUDAPESTEN
A Szigeti Sportvarázs életébe 2010 újabb lehetőségeket hoz. Az Európai Unió idén életre hívta az Európa Sport Napja elnevezésű kezdeményezését. Budapest Uniós pályázaton elnyerve a lehetőséget, négy társsal (Olaszország, Egyesült Királyság, Spanyolország és Ciprus egy-egy nagyvárosa illetve régiója) karöltve, június 6.-án idén először rendezi meg az Európa Sport Napját, mely nálunk a Szigeti Sportvarázs keretei között jelenik meg. Az esemény életre hívásának a célja nem más, mint a lakosság egészséges és mozgásgazdag életvitelre való ösztönzése, a sportos életmód népszerűsítése. Sportági toborzóra is sor kerül, szombaton és vasárnap 20-20 sportág kap lehetőséget arra, hogy sportolókat toborozzanak maguknak.
A jövőben a teljes Európai Unióban minden évben megrendezésre kerül majd ez a sportnap, tehát méltán lehetünk büszkék arra, hogy a Szigeti Sportvarázs zászlóvivő ebben a kezdeményezésben is.

(www.sportvarazs.eu)

hirdetés
partnereink
aktuális háttérképek beállítás kezdőlapnak írj nekünk! impresszum médiaajánlat